Skip to main content

Ken jij dat, zo een moment dat je je ogen groot maakt voor een “wow”?

Gisteren liep ik door de vernieuwde binnentuin van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). De feestelijke opening hiervoor was afgelopen week. Ondanks ik dit feest heb moeten missen, wilde ik het nog steeds wel met eigen ogen gezien hebben.

Waarom?

Buiten de kaders gedacht

Een project waarbij buiten de kaders gedacht kan worden, daar word ik blij van!
En als je mij kan verwonderen, dan is het wat mij betreft exclusief goed.

Ik was benieuwd wat ik te zien zou krijgen en loop over het terras dat al gezellig druk bezet was vanwege het zomerse weer.

Als ik verder door deze vernieuwde tuin loop, voel je dat deze tuin met veel plezier en warme samenwerking is ontworpen. Ook is de beleving van een kind hierin duidelijk meegenomen. Het is merkbaar dat een hoofdlijn geweest is dat alle kinderen veel plezier moet kunnen beleven.

Van rust tot aan ravotten. Lopen, Rolstoel, Skelter, Step. Het maakt hier niet uit. Iedereen kan meedoen.

Ik loop verder deze tuin in en bekijk de speeltoestellen. Dan zie ik ook de trampoline. Maar wat voor één!
Een trampoline waar je ook met je rolstoel op kan!
Ja, echt!
Een rolstoel-trampoline!
Ken jij dat, zo een moment dat je je ogen groot maakt voor een “wow”, verbazing en verwondering? Dit was zo een moment!

de hobbelige kinderkopjes

Dan is er ook een soort hangmat wat beklommen kan worden als een klimwand die “hangt” aan een speelhuisje dat wat hoger ligt. Maar je kan ook de heuvel oplopen om bij dat speelhuisje en glijbaan te komen. Een tunnel, het wandelpad met verschillende soorten stenen, en de hobbelige kinderkopjes wat een leuke uitdaging is voor de voorwielen van een rolstoel. Ja, aan alles is gedacht.

GE-WEL-DIG!

Alle credits aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, Erik Hulzebos, Kees-Jan van der Klooster, Wilhelmina Kinderziekenhuis en alle donateurs.

Wat een prachtige plek, volledig rolstoeltoegankelijk is, en een plek waar iedereen mee kan doen. Vrijheid op Wielen en kunnen genieten van het leven is een belangrijke speerpunt van onze stichting. Kijk ook eens op de pagina https://powerofreflection.com/vrijheid-op-wielen/

Wat mij betreft exclusief goed. Ik ben verwonderd!

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!
nl_NLNederlands